Copyright © ΛΟΥΤΟΥΦΙ ΝΕΑ
Design by Dzignine

ΛΟΥΤΟΥΦΙ ΝΕΑ

ΛΟΥΤΟΥΦΙ  ΝΕΑ
Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

η Ημεριδα Παιδειατροφης στο ΛΟΥΤΟΥΦΙ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για τρίτη φορά φέτος ο Δήμος Θηβαίων, μαζί με 13 ακόμη Δήμους σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχει ενεργά στο Πρόγραμμα «ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ» που υλοποιείται από το τμήμα «Προληπτικής Ιατρικής και Δημόσιας Υγείας» της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θήβας, με υπεύθυνη την κα. Αν. Κατσιφή-Παλαιολόγου, την τοπική ομάδα αποτελούμενη από τον παιδίατρο κ. Λώλο, και την διαιτολόγο-διατροφολόγο κ. Πάλλιου και την εταιρεία «NOSTUS communications & events».
 
Το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε, με πολύ μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή, η πρώτη από μια σειρά δράσεων για το 2012, στο κτίριο του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Θήβας στο Λουτουφί Θηβών, σε συνεργασία με την «Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Θηβαίων» και την ομάδα «Αγωγής Υγείας του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.Θ.»
Στην εκδήλωση επίσημοι προσκεκλημένοι ήταν η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ακοντισμού και καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κα. Άννα Βερούλη και ο σύζυγος της κ. Νίκος Μιχαλόπουλος, επίσης εκπαιδευτικός και Πρωταθλητής Σκοποβολής. Το αγαπημένο ζευγάρι πρωταθλητών και συγγραφέων αφηγήθηκαν ιστορίες από τη ζωή τους και πως κατάφεραν με τη σωστή διατροφή και την καθημερινή άθληση να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα και διακριθούν στο αντικείμενό τους. Παράλληλα ο παιδίατρος κ. Λώλος και ο εκπαιδευτικός του ΕΕΕΕΚ και διατροφολόγος κ. Μπαρούτας μίλησαν στα παιδιά για τα απαραίτητα προϊόντα σε μια ισορροπημένη διατροφή και τη φυσική άσκηση.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης οι μαθητές συμμετείχαν σε μια σειρά δραστηριοτήτων. Για παράδειγμα ζωγράφισαν τροφές απαραίτητες για τον οργανισμό μας (φρούτα, ψάρια, όσπρια, λαχανικά, δημητριακά), έφτιαξαν την «Πυραμίδα της Διατροφής» χωρίζοντας τα προϊόντα σε τρεις κατηγορίες, αυτά που χρειάζεται να τρώμε καθημερινά, σε εβδομαδιαία βάση και λιγότερο συχνά, έλυσαν διατροφικά σταυρόλεξα, χόρεψαν και τραγούδησαν διασκευασμένα τραγούδια με θέμα την διατροφή, περνώντας ένα ευχάριστο και δημιουργικό πρωινό!
Το πρόγραμμα «Παιδειατροφή» απευθύνεται σε γονείς και παιδιά. Ο στόχος του είναι συγκεκριμένος και ξεκάθαρος: «η εκπαίδευση του πληθυσμού στον υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο διατροφής και τη φυσική άσκηση, για τη μείωση των ποσοστών της παιδικής παχυσαρκίας στην Ελλάδα». Σκοπός είναι να βοηθηθούν τα παιδιά και ολόκληρη η οικογένεια να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους κατά τρόπο ριζικό και διαρκή. Μέσα στην οικογένεια παίρνονται οι περισσότερες αποφάσεις σχετικά με τη διατροφή (αγορά τροφίμων, συχνότητα και ποιότητα των γευμάτων κ.λ.π.) και την άσκηση (μέθοδοι μετακίνησης), γι’ αυτό το λόγο οι συμμετέχοντες καλούνται να συνειδητοποιήσουν το θέμα της παχυσαρκίας σταδιακά, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο να μη στιγματίζονται τα υπέρβαρα άτομα.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου, ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε..Θ. κ. Η. Πέτραινας, η Δημοτική Σύμβουλος κα. Ι. Κοντού και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Χ.Μελετίου.
Η ΔΗ.Κ.Ε.Θ. ευχαριστεί θερμά για τη συμβολή τους στην διοργάνωση της εκδήλωσης:
  • Το Τουριστικό Γραφείο «Τσότρας»
  • Το Τουριστικό Γραφείο «Παπαγιάννης»
  • Το ΚΤΕΛ Θήβας
  • Το Δημοτικό Οργανισμό Θήβας (ΔΟΘ)
  • Την Εταιρεία «Λιμπάτζης»
  • Τους παραγωγούς Κατσέλη Δημήτριο, Βαλμά Ευάγγελο και Βενιζέλο Κώστα
  • Τον Διοικητή του ΚΕΠΒ Θήβας κ. Βιντετζάκη
  • Την Διευθύντρια και το προσωπικό του ΕΕΕΕΚ Θήβας