Copyright © ΛΟΥΤΟΥΦΙ ΝΕΑ
Design by Dzignine

ΛΟΥΤΟΥΦΙ ΝΕΑ

ΛΟΥΤΟΥΦΙ  ΝΕΑ
Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Αλλαγες στο Αγροτικο Πετρελαιο


Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στον Εφαρμοστικό Νόμο ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντας τις «γενναία μέτρα κοινωνικής ευαισθησίας». Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις θα ισχύσουν και για το αγροτικό πετρέλαιο ό,τι αλλαγές θα ισχύσουν για το πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης. Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμη δεν έχουν εξειδικευθεί τα νέα μέτρα που αφορούν στη φορολογία των αγροτών που χρησιμοποιούν αγροτικό πετρέλαιο, κάτι που πρόκειται να συμβεί άμεσα.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας τα «Νέα» ο νέος υπουργός Οικονομικών την αναστολή των μισθολογικών ωριμάνσεων στο Δημόσιο από 1η Ιουλίου 2011, μέχρι την θέσπιση του νέου ενιαίου μισθολογίου, ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης στην Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.
Σύμφωνα με τις σχετικές αλλαγές που κατέθεσε στον εφαρμοστικό νόμο, η ρύθμιση αυτή περιλαμβάνει και την μισθολογική προαγωγή του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ.
Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος οι ωριμάνσεις αναστέλλονται για να συνυπολογιστούν στο νέο ενιαίο μισθολόγιο των υπαλλήλων του Δημοσίου. Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε και άλλες αλλαγές λίγο πριν ολοκληρωθεί η πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για τον εφαρμοστικό.