Copyright © ΛΟΥΤΟΥΦΙ ΝΕΑ
Design by Dzignine

ΛΟΥΤΟΥΦΙ ΝΕΑ

ΛΟΥΤΟΥΦΙ  ΝΕΑ
Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Απο τα Ανωγεια ξεκινα το '' Κινημα του Οβελια ''

Στις εγκαταστάσεις των πρώην Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, κι εν προκειμένω στο κρεοπωλείο του κεντρικού της σούπερ μάρκετ, θα φιλοξενηθούν περίπου 5.000 αρνιά που θα σφαγούν και τα οποία θα διαθέσει ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος, με την τιμολόγηση και την έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης να γίνονται μέσω της Πρωτοβάθμιας Συνεταιριστικής Οργάνωσης.
Ετσι φαίνεται ότι λύθηκε το πρόβλημα που ανάκυψε, λόγω της νομοθεσίας, όταν οι Ανωγειανοί κτηνοτρόφοι κοινοποίησαν ότι θα διέθεταν τα σφάγια στην πλατεία Ελευθερίας, ύστερα από την συμφωνία να διαθέσουν το προιόν τους απευθείας, στους καταναλωτές, μέσω συλλογικοτήτων. Το πρόβλημα συνίστατο στην εφαρμογή των νόμων, και στο που θα αποθηκεύονταν και πως θα διατίθεντο τα σφάγια.

Από σήμερα κιόλας, οι Ανωγειανοί κτηνοτρόφοι θα αρχίσουν να "κλείνουν" συμφωνίες με συλλόγους, φορείς και σωματεία για τη διάθεση του κρέατος στις τιμές που έχουν ανακοινωθεί. Πρόκειται για αρνιά γάλακτος ελευθέρας βοσκής, βάρους 9/ 13 κιλών, με πιστοποιητικά σφαγής που θα πωλούνται προς 6,80 ευρώ το κιλό.

Σε ό,τι αφορά τη διάθεση των αμνοεριφίων, ως τις 30 Μαρτίου εκτιμάται ότι οι κτηνοτρόφοι θα έχουν εικόνα για το ενδιαφέρον εκ μέρους των καταναλωτών.