Copyright © ΛΟΥΤΟΥΦΙ ΝΕΑ
Design by Dzignine

ΛΟΥΤΟΥΦΙ ΝΕΑ

ΛΟΥΤΟΥΦΙ  ΝΕΑ
Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Διαμαρτυρια για τη Διαλυση της Αγροφυλακης


Σε επίκαιρη ερώτηση προς το ΥΠΕΚΑ η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης Ευαγγ. Αμμανατίδου-Πασχαλίδου ζήτησε να σταματήσει η διαδικασία μεταφοράς των αρμοδιοτήτων της Αγροφυλακής στις δασικές υπηρεσίες, καθώς, όπως επεσήμανε στο διάστημα του ενός έτους που έχει τεθεί σε ισχύ ο Ν. 3938/2011 περί μεταφοράς αφενός επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι ότι αυτή η εξέλιξη θα επιβαρύνει τις δασικές υπηρεσίες σε βάρος των δασών, καθώς οι αρμοδιότητες της αγροφυλακής σχετίζονται με το αστικό δίκαιο και αφετέρου δεν έχει επιβεβαιωθεί ο ισχυρισμός του Υπουργείου περί ενίσχυσης της δασοπροστασίας, καθώς έχουν αυξηθεί τόσο η λαθροϋλοτομία όσο και η λαθροθηρία.
Επιπλέον, η βουλευτής τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης των δασικών υπηρεσιών με μία σειρά μέτρων και την εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για ενιαίο φορέα Δασοπροστασίας.
Ο Υφυπουργός απάντησε ότι το Προεδρικό Διάταγμα θα προχωρήσει κανονικά και ότι κατόπιν μέριμνας του υπουργείου το προσωπικό της πρώην Αγροφυλακής μετεκπαιδεύτηκε και στην δασική προστασία. Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι το πρόβλημα της λαθροθηρίας έχει ενταθεί, αν και όπως τόνισε αυτό σχετίζεται με άλλους παράγοντες. Αναφορικά με τον Ενιαίο Φορέα Δασοπροστασίας ξεκαθάρισε ότι μετά την μεταφορά αρμοδιοτήτων στην πυροσβεστική, κατά τη γνώμη της κυβέρνησης, δεν υπάρχει τέτοια αναγκαιότητα.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις της τόνισε ότι η κυβέρνηση προτιμά να μετατρέψει τις δασικές υπηρεσίες σε αστυνομία υπαίθρου συνεχίζοντας την πολιτική της υπονόμευσης των δασικών υπηρεσιών αντί να λύσει το ζήτημα με την μεταφορά της Αγροφυλακής στην ΕΛ.ΑΣ ή την δημοτική αστυνομία, παρόλο που βλέπει ότι η διαδικασία είναι σε βάρος των αρμοδιοτήτων δασικών υπηρεσιών.
πηγη  Αγροτυπος