Copyright © ΛΟΥΤΟΥΦΙ ΝΕΑ
Design by Dzignine

ΛΟΥΤΟΥΦΙ ΝΕΑ

ΛΟΥΤΟΥΦΙ  ΝΕΑ
Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Εδεσαν τα Πλοια στα Λιμανια.... Προβλημα με τα Αγροτικα Προιοντα

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, είναι από το πρωί τα πλοία, καθώς οι ναυτεργάτες πραγματοποιούν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων. Η απεργία λήγει στις 6 το πρωί της Τετάρτης, αλλά η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει αύριο το μεσημέρι πριν εκπνεύσει η απεργία, προκειμένου να αποφασίσει και νέα 48ωρη. Οι περισσότερες αντιδράσεις από την απεργία των ναυτεργατών εστιάζονται στην Κρήτη, όπου οι παραγωγοί δηλώνουν εξοργισμένοι και αύριο σύμφωνα με πληροφορίες θα συγκεντρωθούν στο λιμάνι του Ηράκλειου.
Ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ζήτησε την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ παραγωγοί της Κρήτης και φορείς του νησιού συγκεντρώθηκαν χθες στα γραφεία της Περιφέρειας και, σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσαν αποφασισμένοι να προστατέψουν τα προϊόντα τους.
Οι αγρότες από την πλευρά τους, ζητούν να υπάρχει ένα πλοίο ανα δύο η τρείς ημέρες προκειμένου να μην κινδυνέψουν τα ευπαθή προϊόντα.
Έκκληση απηύθυνε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), να μη δέσουν τα πλοία στα λιμάνια και κάλεσε όλους τους φορείς της ελληνικής Ναυτιλίας να συμβάλουν για τη διασφάλιση της μεταφοράς των αγροτικών προϊόντων από τη νησιωτική Ελλάδα, στις εγχώριες και διεθνείς αγορές. Στη δήλωσή του ο κ. Κορκίδης σημειώνει: «Το ελληνικό εμπόριο για άλλη μια φορά απευθύνει έκκληση στην ΠΝΟ, παρά τα δίκαια αιτήματά της, να περιορίσει τις επαναλαμβανόμενες εξαγγελθείσες απεργιακές κινητοποιήσεις και να επιτρέψει από το βράδυ της Τρίτης να γίνουν κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων, από και προς τα νησιά για την μεταφορά των ευπαθών προϊόντων».

Από το πρωί, στο λιμάνι του Πειραιά υπάρχουν ομάδες περιφρούρησης της απεργίας, ενώ ναυτεργάτες έχουν συγκεντρωθεί μπροστά στον προβλήτα του Αγ. Διονυσίου.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, Αντώνης Νταλακογιώργος, τόνισε ότι στη συνάντηση που είχαν το Σάββατο με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Ναυτιλίας και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων δεν απαντήθηκε κανένα από τα αίτηματά τους, που απαιτούν άμεσες λύσεις, ενώ αναφερόμενος στα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει η απεργία σε τοπικές κοινωνίες, είπε ότι η λύση είναι στα χέρια της κυβέρνησης.