Copyright © ΛΟΥΤΟΥΦΙ ΝΕΑ
Design by Dzignine

ΛΟΥΤΟΥΦΙ ΝΕΑ

ΛΟΥΤΟΥΦΙ  ΝΕΑ
Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Εργασια σε Ανεργους !!!!! την Πεμπτη 26 Σεπτεμβριου Αρχιζει η Υποβολη Αιτησεων στον ΟΑΕΔ

 
Η δίψα για δουλειά, έστω και για μερικούς μήνες, θα οδηγήσει από αύριο χιλιάδες νέους
 να υποβάλουν αίτηση στον ΟΑΕΔ στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε δήμους.
Η πρώτη Δημόσια Πρόσκληση αφορά τη δημιουργία 10.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης, ειδικότητας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης Γενικών Καθηκόντων, μέσω της πρόσληψης προσωπικού για χρονικό διάστημα πέντε (5) μηνών σε δήμους και περιφέρειες της χώρας.

Η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερόμενων εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού, ηλικίας 18 ετών και άνω, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης, ξεκινά
 στις 26-9-2013 και λήγει στις 11-10-2013 στις 12.00 το μεσημέρι και γίνεται μόνο
με ηλεκτρονικό τρόπο στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων.
Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω των ΚΕΠ
στην περίπτωση που ο εγγεγραμμένος άνεργος δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων
του ΟΑΕΔ, οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

1. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
2. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
3. Εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
4. Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
 5. Ανεργοι πτυχιούχοι Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
Για το αν η Ελλάδα εξέρχεται από την κρίση, αλλά και για τον βασικό στόχο της ελληνικής προεδρίας, που πρέπει να είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας, μίλησε ο πρόεδρος της ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και των Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα, σε τηλεοπτική εκπομπή-εκδήλωση που διοργάνωσε ο ευρωβουλευτής Γιώργος Σταυρακάκης. Ο Σβόμποντα τόνισε: «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μειώνεται η ανεργία και να αυξάνεται η απασχόληση, αυτό για εμάς είναι το κατεξοχήν κριτήριο για την έξοδο από την κρίση στην Ελλάδα».