Copyright © ΛΟΥΤΟΥΦΙ ΝΕΑ
Design by Dzignine

ΛΟΥΤΟΥΦΙ ΝΕΑ

ΛΟΥΤΟΥΦΙ  ΝΕΑ
Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

o Δημος Θηβαιων Στηριζει τον Αγωνα των Εργαζομενων της ΛΑΡΚΟ


Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στέκεται ο Δήμος Θηβαίων.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων, στις 14 Φεβρουαρίου 2022 αποφασίστηκε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων εκφράζει την έμπρακτη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και την αντίθεσή του στις αποφάσεις για την απόλυση των 1.100 εργαζομένων και το ξεσπίτωμα 300 οικογενειών, οι οποίες διαμένουν στους οικισμούς που ανήκουν στη βιομηχανία.

Το Δημοτικό Συμβούλιο συντάσσεται με τις αποφάσεις των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, η οποία αποτελεί μια στρατηγικής σημασίας βιομηχανία, τόσο για την τοπική όσο και για την εθνική οικονομία, και διεκδικεί τη διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας, καθώς και τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο 100%.
Εν μέσω πανδημίας, ενεργειακής κρίσης και υψηλού πληθωρισμού -παράγοντες που οδηγούν ολοένα και περισσότερους συμπολίτες μας στα όρια της φτώχειας- θεωρούμε ότι οι τοπικές κοινωνίες δεν αντέχουν ακόμη ένα «λουκέτο», οδηγώντας τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ στην ανεργία και το ξεσπίτωμα και προσφέροντάς τους ως «αντίδωρο» κυριολεκτικά «ψίχουλα».

Οι διαχρονικές ανεπάρκειες της Πολιτείας, η κακοδιοίκηση και η παντελής έλλειψη επιχειρησιακού σχεδιασμού, που αποτέλεσαν τις βασικές αιτίες ζημιογόνου λειτουργίας, δεν πρέπει και δεν είναι κοινωνικά αποδεκτό να φορτωθούν στις πλάτες των εργαζομένων.
Δεν θα επιτρέψουμε να μείνουν άνεργοι και άστεγοι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ. Ζητάμε από την Πολιτεία να προβεί στις αναγκαίες πρωτοβουλίες ώστε να μην σταματήσει η λειτουργία της επιχείρησης ούτε μία ημέρα».