Copyright © ΛΟΥΤΟΥΦΙ ΝΕΑ
Design by Dzignine

ΛΟΥΤΟΥΦΙ ΝΕΑ

ΛΟΥΤΟΥΦΙ  ΝΕΑ
Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Κολλησαν στα Γραναζια της Γραφειοκρατιας οι Παιδικες Χαρες σε Λουτουφι , Χωστια , Νεοχωρακι

Συνεχίζονται οι καθυστερήσεις στις εφτά παιδικές χαρές που κατασκευάζονται ως ενιαία εργολαβία σε Ύπατο, Μουρίκι, Πλατανάκι, Αμπελοχώρι, Μελισσοχώρι, Πλαταιές και παραλία Σαράντη στο δήμο Θήβας.

Όσο για τις τρεις παιδικές χαρές σε Χώστια, Λουτουφί, Νεοχωράκι, που θα κατασκευαστούν και αυτές ως ενιαία εργολαβία, παραμένουν κολλημένες στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Αυτή την περίοδο, αναμένουμε να συνταχθεί το πρακτικό από την Επιτροπή Διαγωνισμών, στη συνέχεια θα ακολουθήσει ένα διάστημα για τυχόν ενστάσεις, ο έλεγχος νομιμότητας για να υπογραφεί στη συνέχεια η σύμβαση και να προχωρήσουμε προς την υλοποίηση.

Αρκετό διάστημα τώρα παραμένουν ημιτελείς και κλειστές για τα παιδιά. Το τελευταίο ελπίζουμε επεισόδιο στο μακροχρόνιο σίριαλ, έχει να κάνει με τα δάπεδα, το χρώμα και την ποιότητά τους.
Ένα θέμα που θα μπορούσε να λυθεί πολύ νωρίτερα αν σκεφτεί κανείς ότι τα έργα έχουν ξεκινήσει εδώ και σχεδόν 1,5 χρόνο για τις εφτά παιδικές χαρές και πολύ πιο πριν η δημοπρασία από την οποία προέκυψε ο ανάδοχος.
Θέσαμε το θέμα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θήβας επισημαίνοντας την επικινδυνότητα, μιας και στα χωριά υπάρχει πολύ περισσότερος κόσμος όλη αυτήν την περίοδο και αρκετά παιδιά μπαίνουν στις παιδικές χαρές παρότι είναι κλειστές και κάνουν χρήση των οργάνων που είναι ήδη εγκατεστημένα. Μάλιστα έχουν συμβεί ήδη τραυματισμοί.
Η απάντηση που πήραμε ήταν ότι μετά τις αλλεπάλληλες καθυστερήσεις η νέα ημερομηνία παράδοσης του έργου των εφτά παιδικών χαρών είναι στις 25 Αυγούστου, με την ελπίδα όλα μέχρι τότε να έχουν τελειώσει.
Χρειάζεται να γίνει όμως κάθε προσπάθεια, να εξελιχθούν όλα πιο σύντομα και για το θέμα της επικινδυνότητας, αλλά και γιατί τα σχολεία είναι κλειστά, τα χωριά μας αυτήν την περίοδο έχουν πολύ περισσότερο κόσμο και οι ανάγκες για παιχνίδι και εκτόνωση για τα παιδιά είναι πολύ μεγαλύτερες.

πηγη ... Κιουσης Θωμας