Copyright © ΛΟΥΤΟΥΦΙ ΝΕΑ
Design by Dzignine

ΛΟΥΤΟΥΦΙ ΝΕΑ

ΛΟΥΤΟΥΦΙ  ΝΕΑ
Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Στα χερια της Αστυνομιας Οργανωμενη Σπειρα που Ληστευε Ηλικιωμενους




Εξιχνιάσθηκαν τρεις περιπτώσεις στο Αμπελοχώρι και στο Λουτούφι Θηβών.
Συνελήφθησαν τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας.
Εξαρθρώθηκε, χθες, (1-11-2011), το μεσημέρι στη Θήβα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες και διακεκριμένες κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων στις οικίες τους, στο Αμπελοχώρι και στο Λουτούφι Θηβών Βοιωτίας.
Συνελήφθησαν τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26,23, 22 και 19 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία, διακεκριμένες κλοπές και παράνομη κατοχή και χρήση όπλων. Ο 26χρονος κατηγορείται επίσης και για παράνομη είσοδο στη Χώρα.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, αφού εντόπισαν αρχικά το κρησφύγετο των δραστών σε αποθήκη στην αγροτική περιοχή του Λουτουφίου, πραγματοποίησαν συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση και συνέλαβαν τους τέσσερις δράστες.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην αποθήκη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Δύο (2) μαχαίρια συνολικού μήκους (27) και (30) εκατοστών,
  • Ένα (1) τσεκούρι με μεταλλική λαβή.
  • Μία (1) κουρευτική μηχανή, προϊόν κλοπής.
  • Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι τέσσερις (4) συλληφθέντες, έχοντας συστήσει εγκληματική οργάνωση με δομημένη και συνεχή δράση, διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή των Θηβών Βοιωτίας.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα από 6-10-2011 έως 26-10-2011 διέπραξαν:
  • Την 6-10-2011, κλοπή σε οικία στο Λουτούφι Θηβών σε βάρος 94χρονου ημεδαπού, από όπου αφαίρεσαν το κυνηγετικό του όπλο, μία κουρευτική μηχανή, ένα βιβλιάριο τραπέζης και το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ.
  • Την 12-10-2011, κλοπή σε οικία στο Λουτούφι Θηβών σε βάρος 83χρονης ημεδαπής, από όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (350) ευρώ.
  • Την 26-10-2011, ληστεία σε οικία στο Αμπελοχώρι Θηβών σε βάρος 60χρονου ημεδαπού και της συζύγου του, 56χρονης ημεδαπής, όπου με την απειλή όπλων αφαίρεσαν δύο (2) κινητά τηλέφωνα, ένα χρυσό δακτυλίδι, δύο (2) κάρτες ανάληψης, το χρηματικό ποσό των (25) ευρώ καθώς και το Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο του 60χρονου με το οποίο διέφυγαν ( Σχετικό το από 26-10-2011 Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας). Το ανωτέρω όχημα βρέθηκε εγκαταλειμμένο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, την ίδια ημέρα στο Κ.Τ.Ε.Λ. Θηβών και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε (5) κινητά τηλέφωνα εκ των οποίων το ένα είχε αφαιρεθεί κατά τη ληστεία στο Αμπελοχώρι Θηβών και αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό του.
Ερευνάται η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, τυχόν ύπαρξη συνεργών τους, καθώς και ο εντοπισμός σημείων απόκρυψης λοιπών κλοπιμαίων.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών  
apo... thiva real news
.