Copyright © ΛΟΥΤΟΥΦΙ ΝΕΑ
Design by Dzignine

ΛΟΥΤΟΥΦΙ ΝΕΑ

ΛΟΥΤΟΥΦΙ  ΝΕΑ
Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Ημεριδα για την Καταπολεμηση των Εχθρων της Τοματας στη ΔΡΑΜΑ


Για τις δυνατότητες αντιμετώπισης του νέου εχθρού της τομάτας, του εντόμου Tuta absoluta, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες το επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ» σε συνεργασία με την Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας, στη Δράμα. 


Η ημερίδα με θέμα «Tuta absoluta. Ο υπονομευτής (φυλλορύκτης) της τομάτας. Βιολογία – Αντιμετώπιση σε θερμοκηπιακές και υπαίθριες καλλιέργειες τομάτας», θα διεξαχθεί την Τρίτη, 25 Οκτωβρίου, στις 10.30 π.μ. στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων - προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ).

Το έντομο Tuta absoluta είναι ένα νέο ιδιαίτερα επικίνδυνο έντομο, που έχει εξαπλωθεί σε αρκετές περιοχές της χώρας μας. Προσβάλλει κυρίως την τομάτα (θερμοκηπιακή & υπαίθρια καλλιέργεια) και άλλες καλλιέργειες της ίδιας οικογενείας προκαλώντας σημαντικές ζημιές.

Ομιλητής στην ημερίδα θα είναι ο κ. Σίμογλου Κωνσταντίνος, Msc γεωπόνος Δνσης Αγρ. Οικον. & Κτην. Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να απευθυνθούν για περισσότερες πληροφορίες στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας στο τηλέφωνο 25210-58175 & ΕΑΣ Δράμας τηλ. 25210-33420.