Copyright © ΛΟΥΤΟΥΦΙ ΝΕΑ
Design by Dzignine

ΛΟΥΤΟΥΦΙ ΝΕΑ

ΛΟΥΤΟΥΦΙ  ΝΕΑ
Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Θα πληρωθουν οι Συνταξιουχοι Δηλωσε ο Υπουργος Εργασιας Γιωργος Κουτρουμανης


Η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει τα 400 εκατ. ευρώ που απαιτούνται, προκειμένου έως το τέλος του χρόνου να καταβληθούν χωρίς πρόβλημα οι μισθοί και οι συντάξεις, σύμφωνα με όσα είπε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης.
«Μέχρι το τέλος του χρόνου απαιτούνται 400 εκατομμύρια ευρώ για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα. Όπως βρέθηκαν τα χρήματα το τελευταίο δίμηνο του 2009, έτσι θα βρεθούν και σήμερα τα 400 εκατομμύρια ευρώ» διαβεβαίωσε.
Έσπευσε πάντως να επισημάνει ότι οι τρεις βασικοί στόχοι αυτής της κυβέρνησης είναι η εκταμίευση της έκτης δόσης, η υπογραφή της δανειακής σύμβασης και η εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών στη μείωση του χρέους.
Ο κ. Κουτρουμάνης ανακοίνωσε ότι αμέσως μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, θα υπογραφεί η απόφαση που θα προσδιορίζει τη λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, ενώ άμεσα θα υλοποιηθεί και η συμφωνία με την οποία οι φαρμακευτικές εταιρείες θα δώσουν τα χρήματα που οφείλουν στα ασφαλιστικά ταμεία.