Copyright © ΛΟΥΤΟΥΦΙ ΝΕΑ
Design by Dzignine

ΛΟΥΤΟΥΦΙ ΝΕΑ

ΛΟΥΤΟΥΦΙ  ΝΕΑ
Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

τα χρηματα απο τις ζημιες στο βαμβακι περιμενουν οι βαμβακοπαραγωγοι


Βαμβάκι: Η τρόικα θα δώσει το πράσινο φως στην καταβολή αποζημιώσεων για τις βροχοπτώσεις και η Κομισιόν για πράσινο σκουλήκι Έχει κοινοποιηθεί στα κατά τόπους γραφεία του ΕΛΓΑ το σύνολο των πορισμάτων για τις ζημιές στο βαμβάκι από τις βροχοπτώσεις του 2010. Απομένει να αρχίσει η καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους παραγωγούς. Η γενικότερη οικονομική δυσπραγία όμως φέρνει καθυστέρηση στις αποζημιώσεις. Για να ξεκινήσουν να πληρώνονται οι βαμβακοπαραγωγοί θα πρέπει να συμφωνήσουν οι εκπρόσωποι της τρόικας στην καταβολή της δόσης, ώστε να μπει στα ταμεία του υπουργείου Οικονομικών ζεστό χρήμα. Σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τις ΗΠΑ ο υπουργός Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλος, η εκταμίευση της έκτης δόσης θα γίνει εγκαίρως μέσα στον Οκτώβριο. Αν συμβεί αυτό τότε θα εκταμιευθούν τα χρήματα στον ΕΛΓΑ για να χορηγηθούν οι αποζημιώσεις στους παραγωγούς.
«Ο στόχος είναι να αρχίσουν οι πληρωμές από τα μέσα Οκτωβρίου», τόνισε  ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Χρήστος Χατζηαντωνίου.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ, κ. Χρήστου Χατζηαντωνίου, «η συνολική δαπάνη για τις αποζημιώσεις από τις βροχοπτώσεις του 2010 ανέρχεται σε περίπου 25 εκατ. ευρώ. Εμείς αναμένουμε να πάρουμε τα 15 εκατ. ευρώ από το υπουργείο των Οικονομικών για να ξεκινήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους παραγωγούς. apo agrotypos.gr