Copyright © ΛΟΥΤΟΥΦΙ ΝΕΑ
Design by Dzignine

ΛΟΥΤΟΥΦΙ ΝΕΑ

ΛΟΥΤΟΥΦΙ  ΝΕΑ
Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Καθυστερουν τις Αποζημιωσεις στους Βαμβακοπαραγωγους




«Για άλλη μια φορά, κυβέρνηση και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συνελήφθησαν ψευδόμενοι αναφορικά με τις αποζημιώσεις των βαμβακοπαραγωγών, οι καλλιέργειες των οποίων υπέστησαν πέρσι σημαντικές ζημιές από το πράσινο σκουλήκι και τις βροχοπτώσεις» δήλωσε την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου ο Γραμματέας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Πέλλας, κ. Γιώργος Καρασμάνης.
Συνεχίζοντας την δήλωσή του ο βουλευτής αναφέρει: «Προ εικοσαημέρου (26 Αυγούστου), τόσο από το βήμα της Βουλής στην επίκαιρη ερώτηση 32 βουλευτών της Ν.Δ., όσο και στο επίσημο δελτίο Τύπου, που εξέδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μετά τη συζήτηση, ο υπουργός δήλωνε: «Έχει, ήδη, συνταχθεί και αποσταλεί για έγκριση στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου, στη συνέχεια, να σταλεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το πρόγραμμα ΠΣΕΑ, για τις ζημιές από το πράσινο σκουλήκι».
Πρόγραμμα, που συντάχθηκε με βάση το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, που συνέστησε με απόφασή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στις 2 Αυγούστου και έθετε ως καταληκτική προθεσμία υποβολής του πορίσματος την 15η Αυγούστου.
Χθες, όμως(12/9), με κατάπληξη πληροφορήθηκα από τον ιστότοπο της «Διαύγειας» του υπουργείου ότι, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τροποποιητική απόφασή του παρατείνει τις εργασίες της εν λόγω επιτροπής και τη σύνταξη του επίμαχου πορίσματος μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου.
Άρα, ούτε πόρισμα για τις ζημιές από το πράσινο σκουλήκι υπάρχει, ούτε με βάση αυτό έχει συνταχθεί και αποσταλεί προς έγκριση πρόγραμμα ΠΣΕΑ στο υπουργείο Οικονομικών, ούτε φυσικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να αποζημιωθούν οι βαμβακοπαραγωγοί.
Επιτέλους, όμως! Δεν μπορεί η κυβέρνηση και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να καθυστερούν συστηματικά και να μεταθέτουν, εδώ και ένα χρόνο, από μήνα σε μήνα, την καταβολή των αποζημιώσεων στους χιλιάδες πληγέντες βαμβακοπαραγωγούς για τις περσινές τους ζημιές. Τουλάχιστον, ας σεβαστούν τη νοημοσύνη τους και ας πάψουν απροκάλυπτα να τους περιπαίζουν».