Copyright © ΛΟΥΤΟΥΦΙ ΝΕΑ
Design by Dzignine

ΛΟΥΤΟΥΦΙ ΝΕΑ

ΛΟΥΤΟΥΦΙ  ΝΕΑ
Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

ΠΙΝΔΑΡΕΙΑ 2022 Στη Θηβα 24 Αυγουστου - 19 Σεπτεμβριου Οργανωση ΔΟΘ

 
Πινδάρεια 2022: Έναρξη εκδηλώσεων στις 24 Αυγούστου - Πλούσιο πρόγραμμα με συναυλίες, θέατρο, χορό και τέχνη
Στην επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή είναι αφιερωμένα τα φετινά, 43α «Πινδάρεια» που διοργανώνει ο Δημοτικός Οργανισμός του Δήμου Θηβαίων(ΔΟΘ). Το πρόγραμμα, εκτός από εκδηλώσεις αφιερωμένες στις αλησμόνητες πατρίδες περιλαμβάνει και συναυλίες από καταξιωμένους καλλιτέχνες, μουσικοχορευτικές παραστάσεις, αρχαία τραγωδία αλλά και παιδικό θέατρο. Η «αυλαία» των «Πινδαρείων» ανοίγει την Τετάρτη, 24 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 19 Σεπτεμβρίου.
«Για μία ακόμη χρονιά σας προσκαλώ στις εκδηλώσεις των φετινών «Πινδαρείων», τα οποία είναι αφιερωμένα στην επέτειο 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.
Μια επέτειος μνήμης και τιμής, μια σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένη στις αλησμόνητες πατρίδες, ένα νοερό ταξίδι στη Γη της Ιωνίας.
Τα «Πινδάρεια» είναι μια ξεχωριστή γιορτή για τον Δήμο Θηβαίων. Είναι παράδοση ετών, είναι πολιτιστική έκφραση μιας πόλης με πλούσια ιστορία και πολιτισμό, είναι τρόπος έκφρασης των συλλόγων του τόπου μας.
Τα «Πινδάρεια» είναι αφιερωμένα σε σας, τους δημότες.
Σας εύχομαι όμορφες βραδιές καλοκαιριού, όμορφες βραδιές πολιτισμού!», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου.
«Εκ μέρους του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας, σας προσκαλώ με ιδιαίτερη χαρά στα φετινά
«Πινδάρεια». Ο θεσμός-ορόσημο της πόλης μας με ιστορία αρκετών δεκαετιών, συμπίπτει
φέτος με μια επέτειο εθνικής μνήμης, εκείνης των 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Ως ελάχιστος φόρος τιμής, τα «Πινδάρεια 2022» είναι αφιερωμένα στην τραγική αυτή επέτειο, στον ξεριζωμό από τα πάτρια εδάφη. Αυτήν τη χρονιά μπορέσαμε, με βάση τις υγειονομικές συνθήκες, να προετοιμάσουμε και να σας παρουσιάσουμε ένα πλούσιο πρόγραμμα, το οποίο αποτελείται τόσο από παραστάσεις καλλιτεχνών εθνικής εμβέλειας, όσο και από εκδηλώσεις με τη συμμετοχή τοπικών συλλόγων και συγκροτημάτων»,
κ. Σταμάτης Καλαμιώτης.