Copyright © ΛΟΥΤΟΥΦΙ ΝΕΑ
Design by Dzignine

ΛΟΥΤΟΥΦΙ ΝΕΑ

ΛΟΥΤΟΥΦΙ  ΝΕΑ
Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Επισκεφθηκε τη Θηβα ο Περιφερειαρχης Στερεας Ελλαδας Φανης Σπανος

 Τη Θήβα επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός, όπου επισκέφθηκε μαζί με τον Δήμαρχο Θηβαίων, κ. Γιώργο Αναστασίου, σημαντικά έργα, που είτε έχουν ολοκληρωθεί είτε βρίσκονται σε εξέλιξη και που συγχρηματοδοτούνται μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας. Τον Περιφερειάρχη συνόδευαν η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, κ. Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας, κ. Ιωάννης Περγαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, κ. Κωνσταντίνος Μπακομήτρος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Σπυρίδων Νικολάου.

Η αντιπροσωπεία της ΠΣΤΕ και ο Δήμαρχος Θηβαίων συναντήθηκαν στον κόμβο Μιχαηλίδη της παλαιάς εθνικής οδού Θήβας-Λιβαδειάς και  επισκέφθηκαν την Κρήνη του Οιδίποδα, το Πάρκο Αγίου Ιωάννη και την αναβαθμισμένη πλατεία του Ταχίου.

Ο κ. Αναστασίου υποδέχθηκε στη συνέχεια τον Περιφερειάρχη και τους Αντιπεριφερειάρχες στο Δημαρχείο, όπου είχαν συνάντηση με φορείς και συλλόγους της πόλης(Εμπορικός Σύλλογος Θήβας, Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Θήβας(ΟΕΒΕ), σύλλογος γυναικών «Ισμήνη», Σύλλογος Μικρασιατών Θήβας και Γηροκομείο ΟΧΕΚ). Στη συνάντηση συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας του Δήμου Θηβαίων, κ. Παναγιώτης Βασιλείου, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Ανδρέας Χατζησταμάτης, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, κ. Νίκος Κοβάνης, ο αντιδήμαρχος Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, κ. Τάσος Καμούτσης, και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών, κ. Γιώργος Παπασπύρου.

Τέθηκαν επί τάπητος τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος, τα καταστήματα και η εστίαση, ειδικά μετά την άνοδο των ενεργειακών τιμών, και τρόποι ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας.

Παράλληλα, έγινε συζήτηση για αξιοποίηση των χρημάτων του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος της Στερεάς Ελλάδας, με ένταξη νέων έργων, μεταξύ των οποίων και ο ηλεκτροφωτισμός του δρόμου προς το Νοσοκομείο.

Σε αυτό το σημείο, ο Δήμαρχος Θηβαίων αναφέρθηκε στην Ανατολική Παράκαμψη, ένα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή και για το οποίο έχει ήδη εγκριθεί από το ΥΠΕΝ η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου πόλεως, αίροντας ένα σημαντικό εμπόδιο για την υλοποίησή του.

Στη συζήτηση τονίσθηκε, μεταξύ άλλων, η σημασία ανάδειξης του αρχαιολογικού πλούτου του Δήμου, μέσω του στρατηγικού σχεδιασμού ανάδειξης του πολιτιστικού αποθέματος της Θήβας, το τεύχος του οποίου παραδόθηκε στον Περιφερειάρχη.

Τέλος, τέθηκε το μείζον ζήτημα μετεγκατάστασης των Ρομά, σημειώνοντας ότι η κεντρική διοίκηση θα πρέπει να αναλάβει περισσότερες πρωτοβουλίες για τη διαχείριση του ζητήματος.

 



Πηγη ... ORCHOMENOS PRESS.