Copyright © ΛΟΥΤΟΥΦΙ ΝΕΑ
Design by Dzignine

ΛΟΥΤΟΥΦΙ ΝΕΑ

ΛΟΥΤΟΥΦΙ  ΝΕΑ
Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Δυναμικές κινητοποιήσεις πολιτών του Δήμου Θηβαίων με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, συλλαλητήριο, κατάληψη της Δ.Ο.Υ. και κλείσιμο του Δήμου.


Με αγωνιστικές κινητοποιήσεις απαντούν οι Θηβαίοι πολίτες και ενώνουν τη φωνή τους για να διαδηλώσουν την αντίδρασή τους στην υποβάθμιση του Δήμου και της ζωής τους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, η Επιτροπή Αγώνα του Δήμου και  οι Φορείς της πόλης αποφάσισαν την πραγματοποίηση Πανθηβαϊκού Συλλαλητηρίου, την Τρίτη 16 Ιουλίου, στον χώρο έξω από τη Δ.Ο.Υ. Θηβών, και την Κατάληψη αυτής, αντιδρώντας στη συνεχιζόμενη, επώδυνη για τους Έλληνες πολίτες, δημοσιοοικονομική πολιτική με την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, την ισοπεδωτική περικοπή μισθών και συντάξεων, την κατακόρυφη αύξηση φορολογίας, τις σημαντικές περικοπές στους ΟΤΑ, το κλείσιμο επιχειρήσεων και Δημόσιων Οργανισμών και Υπηρεσιών, την κατάρρευση και κατάργηση του Κοινωνικού Κράτους, της Αυτοδιοίκησης, της Παιδείας, της Υγείας και γενικά στην κοινωνική εξαθλίωση.

Δημόσιοι Φορείς και Υπηρεσίες,  που λειτουργούσαν επί χρόνια στην πόλη της Θήβας, συρρικνώνονται, κλείνουν και μεταφέρονται.
         ► Το νοσοκομείο της Θήβας υποβαθμίζεται συνεχώς.
         ► Η ΔΟΥ Θηβών συρρικνώνεται με κατάργηση σημαντικών τμημάτων της.
         ► Το ΙΚΑ της πόλης μας υπολειτουργεί και έχει εξαγγελθεί η υποβάθμιση του.
         ► Ο ΟΑΕΕ πρόκειται να μεταφερθεί.
         ► Σημαντικές δημόσιες υποστηρικτικές δομές της περιοχής μας ή έχουν ήδη
             καταργηθεί ή οδηγούνται προς κατάργηση,  καθώς και σχολεία κλείνουν ή συγχωνεύονται.

Παράλληλα ανακοινώνονται μαζικές απολύσεις στην αυτοδιοίκηση (σχολικοί φύλακες, δημοτική αστυνομία) και στην εκπαίδευση, υπονομεύοντας ακόμα περισσότερο τον κοινωνικό χαρακτήρα του κράτους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, η Επιτροπή Αγώνα του Δήμου και οι Φορείς της πόλης αποφάσισαν επίσης να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας- ενημέρωσης σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, προκειμένου όλοι οι κάτοικοι να γνωρίσουν τα σοβαρά προβλήματα  που αντιμετωπίζει και ο Δήμος μας από την κυβερνητική πολιτική, συνέπεια της πολιτικής των μνημονίων και της τρόικας, που συρρικνώνει και καταργεί τις δημόσιες υπηρεσίες, αποκλείοντας έτσι τους πολίτες από δικαιώματα-αγαθά, όπως υγεία, παιδεία, εργασία, πρόνοια, ασφάλιση και κοινωνική προστασία., υποβαθμίζοντας έτσι τη ζωή μας και υποθηκεύοντας το μέλλον των παιδιών μας .

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ=ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ θα πραγματοποιηθούν: 

Την Παρασκευή 12 Ιουλίου και ώρα 20:00 στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων Θίσβης (Δομβραίνα), Βαγίων (Βάγια) & Πλαταιών (Καπαρέλλι) και
Το Σάββατο 13 Ιουλίου και ώρα 11:00 στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας.

Επίσης στα πλαίσια των κινητοποιήσεων, όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Θηβαίων θα μείνουν ΚΛΕΙΣΤΕΣ την Παρασκευή 12 & και την Τρίτη 16 Ιουλίου 2013.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΛΕΣΜΑ
Πολίτες του Δήμου Θηβαίων
   Το τελευταίο διάστημα επιβεβαιώνεται με τον πιο οδυνηρό τρόπο ότι η κυβερνητική πολιτική συρρικνώνει και καταργεί τις δημόσιες υπηρεσίες και της πόλης μας, αποκλείοντας έτσι τους πολίτες από δικαιώματα-αγαθά  όπως υγεία, παιδεία, πρόνοια, ασφάλιση και κοινωνική προστασία.
         ► Το νοσοκομείο της Θήβας υποβαθμίζεται συνεχώς.
         ► Η ΔΟΥ Θηβών συρρικνώνεται με κατάργηση σημαντικών τμημάτων της.
         ► Το ΙΚΑ της πόλης μας υπολειτουργεί και έχει εξαγγελθεί η υποβάθμιση του.
         ► Ο ΟΑΕΕ πρόκειται να μεταφερθεί.
         ► Σημαντικές δημόσιες υποστηρικτικές δομές της περιοχής μας ή έχουν ήδη
             καταργηθεί ή οδηγούνται προς κατάργηση, καθώς και σχολεία κλείνουν ή συγχωνεύονται.
  Παράλληλα ανακοινώνονται μαζικές απολύσεις στην αυτοδιοίκηση (σχολικοί φύλακες, δημοτική αστυνομία) και στην εκπαίδευση, υπονομεύοντας ακόμα περισσότερο τον κοινωνικό χαρακτήρα του κράτους. Ο δήμος Θηβαίων όπως και όλη η αυτοδιοίκηση άλλωστε, τα τελευταία τρία χρόνια έχει υποστεί περικοπή χρηματοδότησης πάνω από 60%. Όλα αυτά είναι συνέπεια της πολιτικής των μνημονίων και της τρόικας, μιας πολιτικής που οδηγεί την τοπική κοινωνία της Θήβας  στη καταστροφή.   Τόσο ο δήμος Θηβαίων όσο και οι φορείς της πόλης μας απέναντι σ` αυτή τη πολιτική βροντοφωνάζουμε
« ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ »
ΚΑΜΙΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ
Αγωνιζόμαστε για :
Αναβάθμιση και πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου της Θήβας.
Ανάκληση της απόφασης κλεισίματος τμημάτων της ΔΟΥ Θήβας.
Διατήρηση όλων των υπηρεσιών ΟΑΕΕ-ΙΚΑ-ΟΑΕΔ-Επιθεώρηση Εργασίας κλπ
Δημόσιες υπηρεσίες για τους πολίτες δηλώνοντας  κατηγορηματικά την αντίθεση μας στις όποιες απολύσεις.
Προχωράμε άμεσα σε κινητοποιήσεις:
● Ο Δήμος Θηβαίων θα μείνει κλειστός την Παρασκευή 12 & την Τρίτη 16 Ιουλίου 2013.
● Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Βάγια, Καπαρέλλι και Δομβραίνα την Παρασκευή 12 Ιουλίου ώρα  20:00 μ.μ.
●    Συγκέντρωση  διαμαρτυρίας στη Κεντρική Πλατεία Θήβας,  το Σάββατο 13 Ιουλίου ώρα 11:00 π.μ.
●   Κατάληψη της ΔΟΥ Θήβας και συλλαλητήριο την  Τρίτη  16 Ιουλίου 2013.
●   Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο επόμενο διάστημα στην περιοχή μας όσο και στην Αθήνα μετά από πρόταση της Επιτροπής Αγώνα.