Copyright © ΛΟΥΤΟΥΦΙ ΝΕΑ
Design by Dzignine

ΛΟΥΤΟΥΦΙ ΝΕΑ

ΛΟΥΤΟΥΦΙ  ΝΕΑ
Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Περπατάω και κάνω ποδήλατο στις γειτονιές της Θήβας!

 




O Δήμος Θηβαίων συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης!


Περπατάω και κάνω ποδήλατο στις γειτονιές της Θήβας!
Πεζοπορία στις 19/9
Βόλτα με το ποδήλατο στις 21/9

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης (16 έως 22 Σεπτεμβρίου) αποτελεί μία εκστρατεία ευαισθητοποίησης των πολιτών για τη χρήση των δημόσιων μέσων μεταφοράς, της χρήσης ποδηλάτου και της πεζής κίνησης.
Κινητοποιεί τις πόλεις της Ευρώπης να αναδείξουν αυτές τις χρήσεις και να επενδύσουν στις απαραίτητες αλλαγές στις υποδομές.
Σκοπός είναι να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες να δράσουν ενάντια στη μόλυνση του αστικού περιβάλλοντος από τις μετακινήσεις, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ποιότητα της αστικής ζωής.
Συγκεκριμένα προβλέπει την:
α) προώθηση των εναλλακτικών μορφών μετακίνησης εκτός του αυτοκινήτου
β) αύξηση της ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά με τη μόλυνση
γ) προβολή της πόλης σε διαφορετικές συνθήκες, ιδιαίτερα με την απαγόρευση κυκλοφορίας των αυτοκινήτων σε συγκεκριμένες περιοχές.
Είναι μια ευκαιρία για τις πόλεις που συμμετέχουν, να δοκιμάσουν τις πολιτικές μετακίνησης και να τις παρουσιάσουν στους πολίτες.
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης είναι μία εβδομάδα αφιερωμένη στην προσπάθεια προώθησης τρόπων μετακίνησης πιο φιλικών προς το περιβάλλον και πιο αποδοτικών όσον αφορά την ποιότητα ζωής του πολίτη και κορυφώνεται στις 22 Σεπτεμβρίου που είναι η Ημέρα «Στην πόλη χωρίς το αυτοκίνητό μου»
Στη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης συμμετέχει και ο Δήμος Θηβαίων διοργανώνοντας δύο δράσεις, μια πεζοπορία και μια βόλτα με τα ποδήλατα στις γειτονιές της πόλης των Θηβών, σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Θήβας, το Σύλλογο Υγείας Δρομέων Θήβας, τον Φίλαθλο Επιμορφωτικό Όμιλο Θήβας (ΦΕΟΘ) και τον Χιονοδρομικό- Ορειβατικό- Ποδηλατικό Σύλλογο Θήβας (ΣΧΟΠ).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Περπατάω και κάνω ποδήλατο στις γειτονιές της πόλης μου!

· ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012
Ώρα 18:00
Σημείο Συνάντησης:
I.N. Ευαγγελιστή Λουκά

· ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟΠαρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012
Ώρα 18:00
Σημείο Συνάντησης: Κεντρική Πλατεία Θήβας

Οδηγίες ποδηλατικής ασφάλειας :
Για την ασφάλειά τους οι ποδηλάτες είναι καλό να εξοπλιστούν με κράνος και ποδηλατικά γάντια και να φέρουν φωτισμό στο πίσω μέρος του ποδηλάτου τους.