Copyright © ΛΟΥΤΟΥΦΙ ΝΕΑ
Design by Dzignine

ΛΟΥΤΟΥΦΙ ΝΕΑ

ΛΟΥΤΟΥΦΙ  ΝΕΑ
Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Φθηνοτερο το Πασχαλινο Αρνι Λογω Ανταγωνισμου


Στα σούπερ-μάρκετ, ειδικά για το νωπό ελληνικό προϊόν, η μείωση στην τιμή του αρνιού την Μεγάλη Εβδομάδα συγκριτικά με την αντίστοιχη Μεγάλη Εβδομάδα του 2011 φαίνεται πως είναι σημαντικά μεγαλύτερη από την υπόλοιπη αγορά, όπως προκύπτει από έκθεση-αναφορά του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) μετά από έρευνα τιμών των προϊόντων του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα η μέση τιμή για το ελληνικό νωπό αρνί δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 7 ευρώ το κιλό τη Μεγάλη Εβδομάδα. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε μείωση της μέσης τιμής στα σουπερμάρκετ κατά 12% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
  Λίγο μικρότερη και επίσης σημαντική είναι και η μείωση τιμής για το ελληνικό νωπό κατσίκι με την μέση τιμή να διαμορφώνεται σε 8,45 ευρώ το κιλό έναντι 8,98 ευρώ το 2011 (μείωση 6%). Σημειώνεται ότι αυτές οι τιμές είναι ενδεικτικές και πως ανάλογα με τη ζήτηση της Μεγάλης Εβδομάδας αναμένεται να μειωθούν ακόμη περισσότερο, ενώ επίσης δεν περιλαμβάνουν και προωθητικές - εκπτωτικές ενέργειες που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο.
  Οι μειώσεις αυτές οφείλονται στην ένταση του ανταγωνισμού που προκαλείται από τη συνεχιζόμενη ύφεση και την αναμενόμενη μείωση της κατανάλωσης.