Copyright © ΛΟΥΤΟΥΦΙ ΝΕΑ
Design by Dzignine

ΛΟΥΤΟΥΦΙ ΝΕΑ

ΛΟΥΤΟΥΦΙ  ΝΕΑ
Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Παραμένει σε επιφυλακή ο Δήμος Θηβαίων για τα έντονα καιρικά φαινόμενα.


            ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ                                                
                     Γραφείο Τύπου

Θήβα 1/2/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με συντονισμένες και οργανωμένες ενέργειες κατάφερε να αντιμετωπίσει ο Δήμος Θηβαίων την επέλαση του χιονιά.

Τόσο ο μηχανολογικός εξοπλισμός, μηχανήματα αποχιονισμού και ρίψης αλατιού του Δήμου και τηςΠεριφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, όσο και το ανθρώπινο δυναμικό τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα εργάστηκαν πυρετωδώς και κατάφεραν να  αντιμετωπίσουν άμεσα τα έντονα καιρικά φαινόμενα και κυρίως να κρατήσουν τα οδικά δίκτυα του Δήμου ανοιχτά.  

Τα σχολεία  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ευθύνης του Δήμου Θηβαίων παρέμειναν κλειστά με απόφαση του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου, για την ασφάλεια των μαθητών, ενώ υπήρχε ανοιχτή επικοινωνία με τους Δημότες για τα όποια προβλήματα αντιμετώπιζαν και συνεχής ενημέρωσή τους για την κατάσταση των οδικών δικτύων του Δήμου, με συστάσεις για προσεχτική οδήγηση κυρίως στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Πλαταιών, όπου η χιονόπτωση ήταν εντονότερη.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων, ο οποίος από την πρώτη στιγμή βρισκόταν στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες που αντιμετώπιζαν τα περισσότερα προβλήματα από την έντονη χιονόπτωση, προκειμένου να συντονίσει από κοντά τις ενέργειες, δήλωσε τα παρακάτω :  

«  Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία η κακοκαιρία θα συνεχιστεί, γι΄ αυτό το λόγο ο Δήμος Θηβαίων συνεχίζει να βρίσκεται σε επιφυλακή για άμεσες επεμβάσεις.  Χωρίς προς το παρόν να υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στο οδικό δίκτυο και σ’ αυτό βοήθησε βέβαια και το γεγονός ότι δεν έκανε παγωνιά, διευκολύνοντας το έργο μας, συνιστάται στους οδηγούς να είναι προσεκτικοί στην οδήγηση και να χρησιμοποιούν αλυσίδες σε σημεία όπου κρίνεται σκόπιμο. Επίσης, συνιστάται στους κατοίκους να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας, τα οποία έχουν τοιχοκολληθεί σε όλες της Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες και έχουν αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του Δήμου Θηβαίων www.thiva.gr» .

Τέλος, ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων  κ. Α. Χατζησταμάτης, έπειτα από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Δήμος Θηβαίων ήταν προετοιμασμένος για τη χιονόπτωση. Ήμασταν σε επαγρύπνηση και θα συνεχίσουμε να είμαστε όσο συνεχίζεται η κακοκαιρία. Με οργανωμένες και συντονισμένες ενέργειες αντιμετωπίσαμε τα προβλήματα που προέκυψαν, ιδιαίτερα στην Δημοτική Ενότητα Πλαταιών, όπου η χιονόπτωση ήταν εντονότερη και κυρίως στην Τοπική Κοινότητα Λεύκτρων. Όλα τα μηχανήματα του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, γκρέιντερ και αλατιέρες, ήταν και είναι ακόμα στους δρόμους για να τους κρατάμε ανοιχτούς».