Copyright © ΛΟΥΤΟΥΦΙ ΝΕΑ
Design by Dzignine

ΛΟΥΤΟΥΦΙ ΝΕΑ

ΛΟΥΤΟΥΦΙ  ΝΕΑ
Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Σάββατο 28 Μάη 11 π.μ. Πλατεία Θήβας - όλοι στο συλλαλητήριο!




Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες.
Η κατάσταση στα εργοστάσια της περιοχής είναι εκρηκτική. Στον Πετζετάκι οι εργάτες είναι ακόμα απλήρωτοι. Οι διαθεσιμότητες, τα τετραήμερα και τα τριήμερα, η απλήρωτη εργασία γίνονται καθεστώς. Κι όμως, τα μονοπώλια ζητάνε και η κυβέρνηση εξήγγειλε νέα μέτρα.
Τα μέτρα αυτά είναι κόλαση για το λαό - παράδεισος για το κεφάλαιο. Φορτώνουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, κόβουν κάθε δικαίωμα στη ζωή σε μας και στα παιδιά μας, φέρνουν ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα. Έτσι θωρακίζεται η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων.
Μόλις πριν μερικές μέρες ανακοινώθηκε ότι στο Νοσοκομείο της Θήβας θα μείνουν οι ειδικότητες του ορθοπεδικού, του οφθαλμολογικού και του ουρολογικού. Για όλες τις άλλες θα εξυπηρετούν τα Νοσοκομεία της Λιβαδειάς και της Χαλκίδας! Η τραγική αυτή υποβάθμιση είναι κομμάτι της ίδιας ακριβώς πολιτικής. Πετσοκόβουν μισθούς και δικαιώματα για να σωθεί η κερδοφορία μιας χούφτας μονοπωλίων.
Μια επιλογή έχουμε: με κοινωνική-λαϊκή συμμαχία να οργανώσουμε την πάλη μας σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε λαϊκή γειτονιά να βγούμε στους δρόμους ώστε να μην περάσουν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, τα μέτρα που επιβάλλει η δικτατορία των μονοπωλίων.
Να καταδικαστούν τα μέτρα! Να μην περάσουν! Καμία συναίνεση στην αντιλαϊκή πολιτική τους!