Copyright © ΛΟΥΤΟΥΦΙ ΝΕΑ
Design by Dzignine

ΛΟΥΤΟΥΦΙ ΝΕΑ

ΛΟΥΤΟΥΦΙ  ΝΕΑ
Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

o Παναγιωτης Σδουκος στη Μουσικη Βραδια Λουτουφιου Σαββατο 7 Σεπτεμβριου

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, κείμενο
Ο Παναγιώτης Σδουκος  είναι ένας Νέος Ερμηνευτής, Δάσκαλος Βυζαντινής Μουσικής 
& Παραδοσιακού Τραγουδιού.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Κατάγεται από την Κόνιτσα Ιωαννίνων και σε μικρή ηλικία ξεκίνησε να ενδιαφέρεται και να αναζητά τοΠαραδοσιακό μας Τραγούδι ως ήχο και λόγο. Το Μάϊο του 2012 δημιουργεί το δικό του παραδοσιακό συγκρότημα, που ακούει στο όνομα »Μουσικό Σεργιάνι», με το οποίο παρουσιάζει κατά καιρούς το φωνητικό του έργο.
Με δασκάλους τον Παναγιώτη Παπά και τον Λυκούργο Αγγελόπουλο (μαθητές του αείμνηστου Σίμωνος Καρά) και του π. Ειρηναίου Νάκου δ/ντου της Σχολης Βυζαντινης & Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών απ΄όπου πηρε και το δίπλωμα του, γίνεται κοινωνός του μουσικού τους πλούτου και υλικού.
Επιπλέον, είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στο ΕΚΠΑ, στο Μουσικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής και συγκεκριμένα στην Ερμηνεία της Παραδοσιακής Μουσικής με ειδικότητα στο παραδοσιακό τραγούδι.
Συνεχίζει πλέον το έργο του ως ερμηνευτής και δάσκαλος ο ίδιος παραδοσιακού τραγουδιού (αρχειακού υλικού μονωδιακού και χορωδιακού) και Βυζαντινής Μουσικής σε Φορείς, που προάγουν τον Πολιτισμό μας. Είναι Θεολόγος και τελεί χρέη Ιεροψάλτη σε Ιερό Ναό.
Συμμετέχει με τη διδασκαλία του και το τραγούδι του σε πολιτιστικά μουσικοχορευτικά δρώμενα, συναυλίες και σεμινάρια, που αφορούν στην διάδωση, ανάδειξη και διάσωση του παραδοσιακού μας ήχου & λόγου. Συγκεκριμένα διδάσκει σε πολιτιστικούς φορείς και μέσα από τη μουσικοκινητική μέθοδο διδασκαλίας του Παραδοσιακού Τραγουδιού που προτείνει (: κίνηση, χορός και τραγούδημα) προκαλεί έντονο ενδιαφέρον ζωτικού χαρακτήρα στους ενδιαφερόμενους και ιδιαίτερα στους νέους μαθητές εκπαιδευτηρίων.
Από την μέχρι τώρα πορεία του δεν λείπει η δισκογραφία και τα projects στα οποία παρουσιάζει με τον δικό του νεανικό και φρέσκο τρόπο το έργο του. Αναμενόμενη Επιτυχία έχουν σημειώσει η 1η δισκογραφική δουλειά του «Στης Προσφυγιάς την Αύρα» (Οκτ. 2015) και το «Εγω Είμαι Νέος Φίλος PROJECT» (2017-2018) με τα οποία αποκαλύπτει την ταυτότητά του στο καλλιτεχνικό χώρο.
Βραβευμένος πλέον ως ερμηνευτής από τον Παννελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής του Ομίλου για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος στην κατηγορία, »Παραδοσιακό Τραγούδι» (Τεχνόπολη Αθηνών -Γκάζι, Ιανουάριος 2014), σημειώνει τη δική του καλλιτεχνική πορεία στο χώρο του Τραγουδιού με σεβασμό και αγάπη προς αυτό, που του παραδίδεται και αυτό που προσφέρει χαρίζοντάς το στο σήμερα με αισθητική.