Copyright © ΛΟΥΤΟΥΦΙ ΝΕΑ
Design by Dzignine

ΛΟΥΤΟΥΦΙ ΝΕΑ

ΛΟΥΤΟΥΦΙ  ΝΕΑ
Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Oλοκληρωθηκε η Νεα Περιφερειακη οδος Νεοχωρακιου - Ασωπιας

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή της δεύτερης φάσης του οδικού άξονα από Νεοχωράκι μέχρι Ασωπία που αποτελεί μέρος του μεγάλου οδικού άξονα που συνδέει τη Θήβα με την Τανάγρα και την παράπλευρη οδό της Νέας Οδού στο Σχηματάρι.
Το έργο πρόκειται να εκτελεστεί από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και περιλαμβάνει τρείς φάσεις:
Την πρώτη φάση από Θήβα μέχρι Νεοχωράκι
Τη δεύτερη φάση από Νεοχωράκι μέχρι Ασωπία η οποία και ολοκληρώθηκε
Και την τρίτη φάση από Ασωπία μέχρι Τανάγρα κι από εκεί Σχηματάρι.

Το τμήμα το οποίο πρόσφατα ολοκληρώθηκε είναι ένα σύγχρονο κομμάτι αυτοκινητόδρομου το οποίο είναι, πλέον, απολύτως, ασφαλές για τους οδηγούς. Το πιο σημαντικό είναι ότι με την κατασκευή αυτής της φάσης του έργου δόθηκε λύση στο οξύτατο κυκλοφοριακό πρόβλημα το οποίο ταλαιπωρούσε τον οικισμό της Καλλιθέας. Όλα τα οχήματα περνούσαν μέσα από την πλατεία του οικισμού, ενώ τώρα η κυκλοφορία διεξάγεται έξω από αυτόν.

Είναι όμως αναγκαίο, όπως τονίζει η Αντιδήμαρχος Τανάγρας κα Μαρία Νίκα να κατασκευαστούν άμεσα και τα δύο υπόλοιπα κομμάτια. Κυρίως, όμως το κομμάτι της τρίτης φάσης του έργου από την Ασωπία μέχρι την Τανάγρα. Κι αυτό γιατί θα διευκολύνει την κυκλοφορία των οχημάτων και το εμπόριο. Θα δώσει οδική ανάσα στην περιοχή της Ασωπίας προς το Σχηματάρι.

Το τμήμα αυτό το οποίο δεν έχει κατασκευαστεί είναι εξαιρετικά σημαντικό για την περιοχή της Ασωπίας. Σήμερα ο δρόμος είναι πολύ στενός και με πολλές στροφές. Η διέλευση δε αγροτικών μηχανημάτων, όσο και βαρέου τύπου οχημάτων τον καθιστούν, άκρως, επικίνδυνο. Εξυπηρετεί, επίσης, τα λατομεία της Ασωπίας (ΛΑΣ) και την EXTRACO.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και προσωπικά ο κ. Μπακογιάννης, πρέπει να βρουν άμεσα χρηματοδότηση από ευρωπαϊκό πρόγραμμα, για την ολοκλήρωση ενός τόσο σημαντικού οδικού άξονα στην καρδιά του Δήμου Τανάγρας.

Πάντως, εάν δεν ολοκληρωθούν και οι άλλες δύο φάσεις τότε το έργο θα μείνει ημιτελές και ουσιαστικά δεν θα έχει γίνει καμία βελτίωση στη σύνδεση της Θήβας με την Τανάγρα και το Σχηματάρι, με τα προβλήματα να παραμένουν και το δρόμο να είναι επικίνδυνος. Αρκεί να σημειωθεί ότι δεν είναι δυνατή η συνάντηση δύο φορτηγών λόγω της στενότητας του δρόμου.


phgh ... apopsi