Copyright © ΛΟΥΤΟΥΦΙ ΝΕΑ
Design by Dzignine

ΛΟΥΤΟΥΦΙ ΝΕΑ

ΛΟΥΤΟΥΦΙ  ΝΕΑ
Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Βραβευτηκε απο την Eurobank o Λουτουφαιος Αριστουχος Μαθητης Δημητρης Μπεκρης του Σπυριδωνα

Βραβεύτηκαν οι αριστούχοι μαθητές λυκείων από την eurobank. Ανάμεσά τους και μαθητής του 1ου Λυκείου Θήβας! Δημήτριος Μπεκρής του Σπυρίδωνα. Συγχαρητήρια και καλή σταδιοδρομία.
»Από την έναρξη το 2003 του προγράμματος «Η μεγάλη στιγμή για την Παιδεία» έχουν βραβευτεί συνολικά 16.835 μαθητές και μαθήτριες από όλη τη χώρα «Μια τράπεζα δεν είναι μόνον η επιχειρηματική της δραστηριότητα αλλά είναι και η ευρύτερη κοινωνική παρουσία της. Τιμούμε αυτό το ρόλο με σειρά δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουμε την παλιότερη και ίσως σημαντικότερη, τη Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».
Το μήνυμα αυτό στέλνει ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, κ. Φ. Καραβίας, κατά την τελετή βράβευσης των αριστούχων αποφοίτων Λυκείων τστο πλαίσιο του Προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που αποτελεί το μακροβιότερο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Eurobank, με 15 συνεχή χρόνια εφαρμογής. Από το 2003 που ξεκίνησε το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», το οποίο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, έχουν βραβευθεί συνολικά 16.835 μαθητές και μαθήτριες από όλη τη χώρα. Κύριος σκοπός του Προγράμματος είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων, που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον.
Διανύοντας τη δεύτερη δεκαετία διεξαγωγής του, το Πρόγραμμα αυτό αποτυπώνει τη σταθερή απόφαση της Eurobank να στηρίζει, διαχρονικά, τις μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης και αντανακλά τη βούλησή της για διατήρηση στέρεων και μακρόπνοων δεσμών εμπιστοσύνης με την κοινωνία. Στο πλαίσιο του Προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον αριστούχο απόφοιτο που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που είναι πάνω από 18.000, σε κάθε ένα από τα 1.800 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.
Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς, κ. Παυσανίας-Ανδρέας Παπαγεωργίου, οι Βουλευτές κ.κ. Ελένη Αυλωνίτου, Ζωή Λιβανίου και Νικόλαος Φίλης, ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Πατέρας Δημήτριος Νίκου, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Θηβών και Λιβαδείας, Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Καρβούνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κ. Δημήτριος Αργύρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, κ. Ευάγγελος Κατσαγούνος, καθώς και πολλοί παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Στον χαιρετισμό του, ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς, κ. Παυσανίας-Ανδρέας Παπαγεωργίου, ανέφερε ότι: «Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μία έμπρακτη προσπάθεια ενδυνάμωσης της νεολαίας. Και είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι προέρχεται από έναν φορέα που ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις απέναντι στο κοινωνικό σύνολο ενισχύοντας τις προσπάθειες των νέων μελών του. Και ακόμα σημαντικότερο, και το τονίζω αυτό, ότι δεν τοποθέτησε ούτε κριτήρια επιστημονικής κατεύθυνσης, επιλέγοντας να αποκλείσει τις ανθρωπιστικές ή καλλιτεχνικές κατευθύνσεις, όπως συμβαίνει πολλές φορές σε τέτοιου είδους βραβεύσεις. Πολύ περισσότερο όμως δεν αναζήτησε τον ένα και μοναδικό νικητή μέσα από μία διαδικασία ανταγωνισμού, αλλά μοίρασε δίκαια αυτό που μπορούσε να μοιράσει, σε όσο το δυνατόν περισσότερους επιτυχόντες».
Απευθυνόμενος στις μαθήτριες και τους μαθητές που αρίστευσαν και βραβεύθηκαν, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Φωκίων Καραβίας, είπε μεταξύ άλλων: «Η στήριξη της Παιδείας ως αξίας, με συνέπεια και μακροπρόθεσμη δέσμευση, αποτελεί αντανάκλαση των αρχών του οργανισμού που υπηρετούμε. Μια τράπεζα δεν είναι μόνον η επιχειρηματική της δραστηριότητα αλλά είναι και η ευρύτερη κοινωνική παρουσία της. Τιμούμε αυτό το ρόλο με σειρά δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουμε την παλιότερη και ίσως σημαντικότερη, τη «Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία». Τιμούμε τη γνώση, την προσπάθεια, την επιτυχία σε κάθε νομό και σε κάθε πόλη της Ελλάδας εδώ και 15 χρόνια. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε». Επίσης, σημείωσε ότι «από τη δική μας πλευρά θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να στηρίξουμε τις επενδύσεις και την ανάπτυξη, ώστε όταν θα τελειώνετε τη σχολή που επιλέξατε και αριστεύσατε για την εισαγωγή σας, να μπορείτε να σταδιοδρομήσετε, να αναπτύξετε τη δημιουργικότητά σας στην χώρα μας και να συμβάλετε στην ευημερία όλων μας». Τα βραβεία των Λυκείων απένειμαν, ο πρόεδρος του Δ.Σ του Ομίλου Eurobank, κ. Νικόλαος Καραμούζης, και οι αναπληρωτές Διευθύνοντες Σύμβουλοι της Eurobank, κ.κ. Σταύρος Ιωάννου και Θεόδωρος Καλαντώνης. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Ολυμπιονίκης κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης, κ. Σπύρος Γιαννιώτης. Ομιλία πραγματοποίησε η βραβευθείσα του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» το 2015, Αγγελική Κολοκοτσά, η οποία βραβεύθηκε ως πρώτη του νομού Ζακύνθου. Τις τιμητικές πλακέτες που απονεμήθηκαν στα σχολεία απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε κάθε εκπαιδευτική περιφέρεια της Αττικής, ο οποίος ήταν πάνω από 18.000 έλαβαν: Στην εκδήλωση της Αθήνας βραβεύθηκαν 325 αριστούχοι απόφοιτοι από τους Νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας και Φωκίδας καθώς και 26 αριστούχοι από τους νομούς Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, Λέσβου και Χίου και φοιτούν σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Αθήνας.»