Copyright © ΛΟΥΤΟΥΦΙ ΝΕΑ
Design by Dzignine

ΛΟΥΤΟΥΦΙ ΝΕΑ

ΛΟΥΤΟΥΦΙ  ΝΕΑ
Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Αρχισε ο Διαγωνισμος για παροχη Internet σε Αγροτικες Περιοχες











Δύο τελικά είναι οι ενδιαφερόμενοι για τον διαγωνισμό της εγκατάστασης ευρυζωνικών δικτύων σε αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές, έργο προϋπολογισμού 161 εκατ. ευρώ. Ο ΟΤΕ από τη μία και η κοινοπραξία των Intracom Holdings, Intrakat και hellas online, από την άλλη, ήταν οι μόνοι που κατέθεσαν προσφορές για το έργο. 
Το έργο του αφορά στην εγκατάσταση και λειτουργία ευρυζωνικής δικτυακής υποδομής σε σχεδόν 5.100 «λευκές» αγροτικές και νησιωτικές περιοχές (περιοχές που μέχρι σήμερα δεν διαθέτουν ευρυζωνικό δίκτυο), οι οποίες αντιστοιχούν περίπου στο 40% της ελληνικής επικράτειας. 
Το Rural Broadband θα υλοποιηθεί με τη διαδικασία Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Οι φορείς, που θα επιλεγούν, θα κληθούν να αναπτύξουν, να θέσουν σε λειτουργία και να διαχειριστούν ένα δημόσιο δίκτυο υποδομών, το οποίο θα υποστηρίζει την παροχή ευρυζωνικών υποδομών σε παρόχους τηλεπικοινωνιών για προσφορά υπηρεσιών προς τελικούς χρήστες (πολίτες και επιχειρήσεις). 
Το πρόγραμμα στοχεύει στη μείωση του «ευρυζωνικού χάσματος» μεταξύ των πλέον μειονεκτικών περιοχών της Ελλάδας, στις οποίες δεν παρέχεται ούτε η βασική πρόσβαση και των περιοχών της υπόλοιπης χώρας, που απολαμβάνουν ευρυζωνικές υπηρεσίες. 
Με την ολοκλήρωση του έργου, το οποίο θα «σπάσει» σε τρεις γεωγραφικές περιοχές, ένας οικιακός χρήστης που βρίσκεται σε οικισμό «Rural» θα μπορεί να συνδέεται στο διαδίκτυο με ταχύτητες άνω των 8 Mbps (download) και τουλάχιστον 1 MBps (upload), δηλαδή ταχύτητες ικανές να καλύψουν τις απαιτήσεις για τις υπάρχουσες διαδικτυακές υπηρεσίες, καθώς και ηλεκτρονικές δημόσιες υπηρεσίες (e-GOV, όπως π.χ. ηλεκτρονική συνταγογράφηση, TAXISnet, e-paravolo).